#GuanyemSAB

Dia Mundial contra la Corrupció

Transparència celebra el Dia Mundial contra la Corrupció amb una conferència del jutge Pablo Ruz

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació celebrarà hui dia 15 el Dia Mundial contra la Corrupció amb una conferència del jutge Pablo Ruz, magistrat que ha enjudiciat alguns dels casos més greus de corrupció a Espanya.

img-20161213-wa0002El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha ressaltat el valor d’aquesta commemoració que va establir fa alguns anys l’ONU, «la qual cosa indica la preocupació per un fenomen tan greu per a les societats des del punt de vista econòmic, polític i moral».

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, serà l’encarregada de presentar i donar la benvinguda al jutge Pablo Ruz en el paranimf Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, a les 18.30 hores.

Alcaraz ha destacat a més que, en la commemoració d’enguany, s’emfatitza un dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’ONU que és «acabar o limitar en la mesura que siga possible la corrupció i en la qual cosa, des de la Conselleria, s’està treballant molt activament». De fet, segons el conseller, a la Comunitat «té un significat especial la celebració d’aquest dia que invita a la reflexió«.

Entre les activitats previstes amb motiu del Dia Mundial contra la Corrupció, el jutge i exmagistrat de l’Audiència Nacional, Pablo Ruz, oferirà la conferència «La investigació de les causes de corrupció» que impartirà a València el dijous 15 de desembre, organitzada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació en el marc del Fòrum Ètica Pública i Democràcia.

La conferència del jutge Ruz s’endinsa en els principals problemes a què s’enfronten els jutges en la instrucció d’una causa d’aquesta naturalesa, proposta o necessitat de reforma processal, tot això des d’un enfocament eminentment pràctic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.